Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• От вчера вече съм собсвеник на 145ца и имам две въпросчета.

Първото, корите отстрани на седалките отзад, има като отвор с дупки (прилича все едно мрежа зад нея говорител) , по принцип там има ли говорител или така си внушавам ?

Второто е свързано с джамовите, много бавно се вдигат :-/ Особенно в началото, едвам тръгват, но след средата маалко се усилват. При слизане няма проблем, но вдигането има зор. Някой да знае защо и ако е възможно, как се оправя?

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
    AR 155 2.0 16v SUPER
    Toyota Corolla 2014 S Premium
    Moskvich 2140

Comment

• Трябва да има говорители на задните кори.

За стъклата - на 145 са големи и тежки, нормално е на моторчето да му е зор нагоре. Все пак ако се почистят и смажат шейните, нещата ще се подобрят значително
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Първоначално публикувано от tonimeer Покажи съобщение
        От вчера вече съм собсвеник на 145ца и имам две въпросчета.

Първото, корите отстрани на седалките отзад, има като отвор с дупки (прилича все едно мрежа зад нея говорител) , по принцип там има ли говорител или така си внушавам ?

Второто е свързано с джамовите, много бавно се вдигат :-/ Особенно в началото, едвам тръгват, но след средата маалко се усилват. При слизане няма проблем, но вдигането има зор. Някой да знае защо и ако е възможно, как се оправя?
        Честито за новата придобивка!
        Да, на задните кори трябва да има говорители,а относно предните стъкла е масово явление при 145ците. А пък когато е и мокро стъклото,още по-няма вдигане.
        Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
        Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
        Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

• Някой може ли да ми каже каква ми е спирачната течност на колата (145 2.0td) понеже нищо не разбирам. И целите ли чистачки трябва да се сменят ? Благодаря много

Comment

• Първоначално публикувано от Gattuso8 Покажи съобщение
            Някой може ли да ми каже каква ми е спирачната течност на колата (145 2.0td) понеже нищо не разбирам. И целите ли чистачки трябва да се сменят ? Благодаря много
            Спирачната течност трябва да ти е ДОТ4 освен ако не е сменяна с друга,за всеки случей погледни и какво ти пише на червената лепенка залепена от вътре на предния капак долу в ляво.

За чистачките,твойте са от по-стария модел и можеш да сменяш само перата на чистачките,но пък ако искаш можеш и цели чистачки да си вземеш но е по скъпо...
            Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
            Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
            Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
            Mercedes Benz A170 CDI FL '01
            Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

• За чистачките,твойте са от по-стария модел и можеш да сменяш само перата на чистачките,но пък ако искаш можеш и цели чистачки да си вземеш но е по скъпо...[/QUOTE]
              Благодаря ти много

Comment

• Може и да си смениш рамената с по-новите(в раздел Продава Авточасти и аксесоари може да си намериш за по 5-10 лева) и да си купуваш чистачки отвсякъде.
                sigpic
                Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

• Първоначално публикувано от brazen Покажи съобщение
                  Може и да си смениш рамената с по-новите(в раздел Продава Авточасти и аксесоари може да си намериш за по 5-10 лева) и да си купуваш чистачки отвсякъде.
                  Аз направих това нещо. За 10лв си ги взех даже с чистачките и това са едни от най-добре похарчените 10лв за колата.
                  Преди това сменях перата и дори с чисто нови пера си мажеше по стъклото.

Comment

• Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                    За стъклата - на 145 са големи и тежки, нормално е на моторчето да му е зор нагоре. Все пак ако се почистят и смажат шейните, нещата ще се подобрят значително
                    Говориш все едно си правил това упражнение ... какво ще кажеш да ти я оставя за няколко дни с брат ми да си поиграйте с нея и да ги оправите.

Ама да го видиш дали ще и смени маслото, че да не стане като миналия път с онзи мотор

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
                    AR 155 2.0 16v SUPER
                    Toyota Corolla 2014 S Premium
                    Moskvich 2140

Comment

• Относно стъклата - моето ляво е голяма мъка - ако го сваля до половината - после едваааам се вдига - стигне до някъде и спира, трябва да го сваля леко и пак да натисна копчето за вдигане - и така поне 2 пъти(или да му помогна с ръка в предния край, откъм огледалото, с риск да си защипя пръстите). Струва ми се, че при вдигане се "изметва" напред(към огледалото) и заклинва във водачите. Все се каня да разглобя вратата и да видя дали има нещо разхлабено и все не ми остава време...
                      sigpic
                      Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

• Първоначално публикувано от tonimeer Покажи съобщение
                        Говориш все едно си правил това упражнение ... какво ще кажеш да ти я оставя за няколко дни с брат ми да си поиграйте с нея и да ги оправите.

Ама да го видиш дали ще и смени маслото, че да не стане като миналия път с онзи мотор
                        Ти земи си смени маслото преди да му я дадеш Че в монтана няма такава алфа да и земем моторя
                        Иначе за стъклото - ще помагам естествено, пък ти ше дадеш едно кръгче с турбаланата
                        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Някой случайно да разполага с 2 датчика за ABS ... 145 QV 98-ма г.
                          sigpic
                          33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                          Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

• Днес ми се откачи ръчката,с която се отваря капака на двигателя и си счупих нервите и не можах да я сложа обратно.Моля дайте инструкции как да я монтирам обратно
                            Alfa Romeo 145 1.3 boxer 90hp 95г. - ex
                            Alfa Romeo 147 1.9 m-jet 150 hp 05г. - еx

Comment

• И мойта се откача като отворя капака и върна лоста назад,точно как го оправям не мога да ти кажа
                              бъркам отдолу и на усет го глася,ако си поиграеш ще го нацелиш
                              Знам,че не помагам особено,но все пак
                              Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
                              sigpic

Comment

• Помагаш и още как Идеята ми е,че няма някой " италиански инженерен пиниз " а само " дупене и каляване на нерви "
                                Alfa Romeo 145 1.3 boxer 90hp 95г. - ex
                                Alfa Romeo 147 1.9 m-jet 150 hp 05г. - еx

Comment

Working...
                                X